Alegerea cresei sau a gradinitei potrivite pentru copilul tau este o decizie foarte importanta pe care voi ca si parinti trebuie sa o luati.
Nu este doar o alegere practica, ci si una emotionala, deoarece copilul va petrecere intre 6 si 8 ore pe zi acolo, va deveni “acasa” pentru el, locul unde va invata, va creste si va forma primele prietenii.
In timp ce eu scriu articolul, Tudor doarme langa mine. Ma uit la el si imi dau seama ce mult a crescut, iar gandul ca in toamna o sa inceapa gradinita ma face sa trec de la entuziasm si curiozitate la ingrijorare si anxietate.
Mamicile care au trecut prin asta probabil ma inteleg.
In ultimele saptamani am fost in plin proces de cautare a unei gradinitei potrivite pentru Tudor – si, ca orice mama, imi doresc sa fac aceasta tranzitie cat mai usoara si placuta pentru el.
Am citit cateva articole, am vorbit cu alte mamici si in cele din urma am ales o gradinita pentru Tudor, cred eu cea mai buna alegere. Pentru mine si Andrei era foarte important ca adaptarea sa fie una blanda si ma linisteste mult gandul ca am gasit asta.
Las aici cele mai importante aspecte de care sa tineti cont daca si voi sunteti in cautarea unei gradinite pentru micutul vostru.
Aspecte importante in alegerea gradinitei
- Perioda de acomodare treptata – cauta o gradinita care sa ofere un program de adaptare special conceput pentru a facilita aceasta tranzitie.
- Personalul – un personal empatic si bine pregatit este esential pentru dezvoltarea armonioasa a copilului.
- Programul educational – activitatile variate, care incurajeaza creativitatea si invatarea prin joc, sunt esentiale pentru dezvoltarea copilului.
- Comunicarea cu parintii – este important sa comunicati cu personalul, ei va vor tine la curent cu informatii legate de progresul si activitatile micutului vostru.
- Siguranta si igiena – asigurati-va ca sunt respectate toate normele de siguranta si igiena.
- Recomandari – cautati parerile celor care au ales deja acea gradinita.
- Aspecte practice – locatia si programul gradinitei. Cel mai bine ar fi sa gasiti o gradinita destul de aproape de casa. Este important ca cel mic sa nu petreaca foarte mult timp pe drum.
Adaptarea la gradinita este un proces care necesita timp, rabdare si suport constant. Ajuta copilul sa se simta in siguranta si increzator in nous sau mediu.
Sunt curiosa cum a fost pentru voi procesul acesta si cat a durat adaptarea celor mici la cresa/gradinita?
Fii mereu la curent cu postarile mele!
- Ma gasesti pe Instagram
- Haide in grupul Parenting cu Dragoste